# What Is the Average Speed in Kilometers Per Hour of a Car That Travels 240 Km in Three Hours?

August 6, 2022

We are told that the car will travel 150 miles in three hours. Since 240 divided by three is 80, the speed at which the car is traveling is 80 kilometers per hour.

## What is the average speed of the car if it covers 240 km in 4 hours?

So the speed of the car is 40 km/h.

## What is the average speed of the car if it covers 200 km in 4 hours?

∴ The speed of the car is 80 km/h.

Learn about speed, time and distance and master the concept of partial speed.

## How do you convert km/h to average speed?

We can write: time = distance / speed = 1800/40 = 45 hours. So we can find the average speed as: average speed = (total distance)/(total time) = (1800 + 1800)/(30 + 45) = 3600/75 = 48 km/h.

## What is the average speed of the car if it covers 200 km in 5hours?

The average speed of the car is 40 km in 1 hour.

## How fo you find average speed?

What is the formula for calculating average speed? The most common formula for average speed is distance traveled divided by time taken. The other formula: Once you have the initial and final velocity, add the two together and divide by 2.

## What is the speed of a car that Travelled 125 kilometers in 5 hours?

∴ The average speed of the car is 25 km/h.

## What is the average speed of the car if it covers 300km 5hrs?

Therefore 16.66 m/s is the required speed of the car.

## What is the speed of a car that runs 100 km in 2 hours?

So the average speed is 50 km/h.

## What is the average speed of car?

An object’s average speed is an indication of the average speed at which it travels a given distance. So if the average speed of a car is 60 km/h, this means that the car’s position would change by an average of 60 km/h.

## Which car has a better speed the one covering 240 km in 5 hours or the one covering 180 km in 4 hours?

Answer: 240 km in 5 hours.

## What is the distance covered by a car Travelling at a speed 108 kmph in 3 hours?

= (30 * 15) m = 450 m.

## How long does it take a car to cover 54 km with same speed?

That’s the total time, and dividing 54 by 36 is 1 point 5. So the car needs 1.5 are to cover 54 kilometers with the same.

### References:

3. https://www.toppr.com/guides/quantitative-aptitude/averages/average-speed/
4. https://brainly.in/question/1113174
5. https://www.omnicalculator.com/everyday-life/speed
7. https://brainly.in/question/8079365
8. https://brainly.in/question/24658322